Jouw template: Altijd goed!

Aanleverspecificaties

Een goede template is belangrijk om een perfect drukresultaat te bereiken. Door onze aanleverspecificaties te volgen garanderen we je dat jouw template geen zorgen geeft. Jouw template wordt altijd grondig nagekeken door ons zodat we eventuele problemen kunnen voorkomen.

Een goede template moet aan enkele zaken voldoen:

  • De kleur
  • De tekst
  • Het bestandstype
  • Het formaat
  • De kwaliteit / resolutie
  • De fotolocaties
  • Het aantal fotolocaties

Hieronder leggen we uit hoe jij een perfecte template kunt aanleveren.

Kleur:
Zorg ervoor dat je template het sRGB (Red Green Blue) kleuren profiel gebruikt. Als je een ander kleurenprofiel gebruikt zal dit door ons omgezet worden naar sRGB wat voor kleurverschil kan zorgen tussen jouw template en de uiteindelijke druk.

Tekst:
Het is belangrijk dat alle tekst duidelijk leesbaar is. Wij raden aan om altijd de template eens op ware grote te bekijken op je scherm. Hierdoor zal je snel zien of alles duidelijk te lezen is.


Bestandstype:
Bij voorkeur ontvangen wij een PSD (Photoshop) of Affinity Serif bestand. Met AI en EPS kunnen wij ook aan de slag. Andere bestandstypes ondersteunen wij niet.

Formaat:
Om te zorgen dat je template zonder problemen uit de printer rolt moet je bestand een van de volgende maten hanteren.

Voor dubbeltjes (2×) 5cm × 15cm: 600px × 1800px (b×h)
Voor portret formaat 10cm × 15cm: 1200px × 1800px (b×h)
Voor landschap formaat 15cm × 10cm: 1800px × 1200px (b×h)

Kwaliteit / resolutie:
Om prints van hoge kwaliteit te kunnen produceren is het belangrijk dat de resolutie van jouw template de juiste kwaliteit heeft. Wij raden een resolutie aan van 300 DPI (Dots Per Inch), mocht dit niet haalbaar zijn hanteren wij een minimale resolutie van 150 DPI.

Fotolocaties:

Zorg ervoor dat de plaats waar de genomen foto(‘s) op de template komen transparant is en een verhouding van 3:2 heeft. Wij plaatsen de foto’s altijd achter de template waardoor er geen delen van de template verloren gaan en er geen verspringingen zijn. Hierdoor is het ook mogelijk om bepaalde sierelementen over de genomen foto’s te plaatsen. Zorg er wel voor dat er niet teveel ruimte van de foto achter eventuele sierelementen valt, anders kan het gebeuren dat mensen hun gezicht niet meer- of slecht deels zichtbaar is.

Aantal fotolocaties:

Afhankelijk van het gekozen formaat raden wij een minimum en maximum aantal foto locaties aan. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de foto’s niet te klein worden.

Voor dubbeltjes: Min. 2 Max 4
Voor portret en landschap formaat: Min. 1 Max. 5

Overzicht templates
Een voorbeeld van een portret, dubbeltje en landschap template